Huis verkopen

Voorbereiding

Plannen om uw woning te verkopen? Maak dan een afspraak voor een vrijblijvende en gratis waardebepaling en een vakkundig verkoopadvies. Want bij verkopen van een woning komt veel kijken. Zeker in deze markt waar de vraag naar woningen groot is en het aanbod steeds kleiner.
Hoe behaal je de hoogste opbrengst? En hoe zit het nu eigenlijk juridisch gezien? Dit zijn allemaal vragen waar wij het antwoord op hebben.

Bij de verkoop van uw woning zijn een aantal zaken van belang: Het vaststellen van de juiste vraagprijs. Hiermee is de kans op snel resultaat het grootst. Omdat wij zeer goed op de hoogte zijn van de ontwikkelingen op de huidige woningmarkt, zijn wij in staat hier een reële inschatting van te maken. Daarnaast is een optimale presentatie van de woning noodzakelijk. Wij zorgen voor professionele, representatieve foto’s om uw woning zo aantrekkelijk mogelijk te presenteren. Deze worden geplaatst op diverse websites, zoals Funda, VBO, Jaap.nl, onze eigen website Wilburg.nl, maar ook in onze (druk bekeken) etalage. Dit alles draagt bij aan het vinden van mogelijke kopers van uw woning.

Bezichtigingen

Wij organiseren voor u de afspraken voor bezichtiging en informeren mogelijke kopers uitgebreid over de woning. U hoeft hierbij zelf niet aanwezig te zijn. Liever niet zelfs. Het blijkt dat potentiële kopers zich vrijer voelen als de bewoners niet aanwezig zijn tijdens bezichtigingen. Uiteraard wordt u tijdens dit traject goed op de hoogte gehouden van belangrijke reacties en uitgebrachte biedingen.
De makelaar voert in nauw overleg met u de onderhandelingen.

De koopovereenkomst

Is de koop rond, dan leggen wij voor u de afspraken tussen koper en verkoper vast in een koopovereenkomst. De koop is definitief als de drie dagen bedenktijd zijn verlopen en de eventuele termijn van de ontbindende voorwaarden zijn vervallen. In de koopovereenkomst staan behalve de verkoopprijs ook de mogelijke afspraken met betrekking tot overname van roerende zaken, de overdrachtsdatum e.d. Wanneer het dossier compleet is, sturen wij dit naar de notaris (ter keuze van koper).

Afronding

Aan de hand van de koopovereenkomst en bijbehorende stukken bereidt de notaris de eigendomsoverdracht voor. De notaris handelt verder alle financiële zaken rond de verkoop af, waaronder ook  de eventuele aflossing van uw hypotheek. De notaris bericht u over de definitieve datum/tijd van de overdracht van de woning.

Uw woning snel en met zekerheid verkopen, zonder makelaarskosten? Wij brengen u graag in contact met de juiste beleggers.

Mocht u toch nog vragen hebben over de verkoop van de woning, neemt u dan gerust contact met ons op. Onze makelaars zullen deze met plezier voor u beantwoorden.

Neem contact 
met ons op